sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Hevoset-messut 2013

Lähdettiin ekaa kertaa meidän hevoosnaisporukalla hevosmessuille Tampereelle.  
Perille ehdittiin vasta yhdentoista jälkeen joten Stellan klinikka jäi näkemättä. Harmi, koska oli kuulemma ollut tosi hyvä.
Expo alueella oli niin jumalattoman täyteen ammuttu että huhhuh. Ihmisiä oli niin että kaikki vaan seisoi massassa ja toivoi että se liikkuu oikeaan suuntaan..
Tunnelmaa messuilta, heh

Ja huomasi kyllä, että meidän poppoo oli pieneltä paikkakunnalta lähtöisin. Mua ahdisti niin, että maha kiersi ja olin aivan varma että p*skon housuun siinä paikassa, yksi kaveri tuhosi kyntensä pureskelemalla ennenkä ehdittiin ulos asti ja kolmannen oli käytävä vessassa oksentamassa..
Syötiin ja seuraavaksi suunnattiin katsomaan Pas de Deux a la friisiläiset, vuonohevoset ja suomenhevoset. Friisiläinen oli aivan upea ja esitys nothing else mattersiin tehtynä todella koskettava. Vuonohevoset oli hirveen symppaattisia. Suomenhevoset oli ehkä vähän pettymys, toinen vaikutti aika ep.ltä..

Siitosori kavalkadiin tuli valloillaan olevasta herpesepidemiasta johtuen yksi ori, Hessin Nöpi. Se oli kyllä todella hieno, vasta viisivuotias mutta esintyi niin coolisti. Ensin valjakossa, sitten satulan kanssa ja pieniä esteitäkin hypäten. Siinä kyllä todella näki suokkien monipuolisuuden ja kylmäpäisyyden.

Tässä välissä käytiin vähän shoppailemassa (ryhdyin oikein hurjaksi ja ostin jopa uudet kannusremmit ja letityskumppareita,haha) ja katsomassa työnäytös alueella työhevosen valjastunäytös. Esityksen piti meidän omalta kylältä Marika Kosola ja hevosena oli mukana Viivi. Viivi oli niin rauhassa, turpa kauraämpärissä. Toki sillä on esiintymiskokemusta, oli Härmä elokuvassa Mikko Leppilammen hevosena. Marikan esitys oli kivaa katseltavaa, rentoa meinikiä ja hyvää läpän heittoa leveällä Härmän murteella.

Tämän jälkeen oli vuorossa erittäin koskettava(kyllä vain) valjakkoajo näytöskilpailu. Muut kilpailijat olivat taitavia ja hienoja, sydän kurkussa sai seurata hurjaa menoa. Sitten lavalle kurvasi shetlanninponi parivaljakko. Ponit olivat vielä äiti ja poika, kuskina ja groomina lapsukaisia. Voi että. Me pillitimme aivan hulluna. Pienet ponit menivät niin tosissaan ja vielä äiti ja poika..Nyyh.

Kaikenkaikkiaan mainio reissu, hienot showt saatu järjestettyä herpeksestä huolimatta. Tilaa olisi saanut olla enemmän. Ensi vuonna käytössä kuulemma on, luojan kiitos, kaksi hallia. Silloin siis ehdottomasti uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti lämmittää mieltä!