lauantai 13. huhtikuuta 2013

Viikonloppuja

Viikonloppu alkoi eilen perinteiseen tapaan ratsastustunnilla.
Vähän jännitti, kuka oli valittuna ratsuksi. Olen treenannut kokoo kevään Tamman kanssa meidän tallilla pidettäviä seurakoulukisoja varten ja nehän nyt peruttiin herpesepidemian takia.
Iloiseksi yllätyksekseni nimeni perässä komeili Tamman nimi.
Meidän oma opettaja oli reissussa ja sijainen piti tunnin. Siitäköhän johtuen, meitä oli tunnilla vain kolme. Hurraa! Paljon tilaa!
Verkkailtiin normaalisti, kevennellen ja laukaten ympyröillä.
Tunnin aihena oli kolmikaarinen kiemuraura. Ensin normaalisti ravaten, sitten ravissa ja jokaiseen kaarteeseen 10m voltti. Lopuksi koko roska laukassa, aina keskihalkaisijalla ravin kautta laukan vaihto.
Yllätyksekseni meni oikeinkin mukavasti. Laukka on ollut Tamman kanssa vähän huonoa, kun se oli pitkällä saikulla jännevamman takia.. Mutta nyt oli kyllä super. Pysyi hyvin tahdikkaana ja tasapainossa, eikä yhtään yrittänytkään ryykätä. Itselleni bonusta kun kerrankin ulko-ohjani pysyi paikoillaan. Tapana(huonona) on ollut varsinkin ympyröillä ja kaarteissa myödätä sillä vähän turhankin paljon. Mutta nyt osasin antaa hevoselle sen tuen, jonka se tarviikin.
Lopuksi vielä tehtiin itsenäisesti loppuverkat. Itse keventelin ja ratsastin Tammaa pitkään eteen-alas muotoon. Tunti oli sen verran rankka että ajattelin antaa ottaa vähän rennommin.
Sijainen oli muuten ihan ok, mutta jäin kyllä kaipaamaan omaa opeamme. Tehtävän selitti tarkasti, mutta omaan ratsastukseen ei saanut palautetta. Lisäksi tunti oli ehkä turhan raskas. Yleensä ollaan alkuverryttelyjen jälkeen otettu "välikäynnit", mutta nyt aloitettiin tehtävä suoraa perään. Tammalle vaan nuo käynnit on sopinut tosi hyvin, niiden jälkeen aina paremmin kuulolla.
Mutta jokainen tyylillään.

Viikonloppu muutenkin varsin normaali. Tänään tehtiin vähän fiinimpi lounas, muksut päikkäreillä ja minä lähdössä kaffittelemaan ystävän kanssa. Illalla varmasti vähän takkaan valakiaa, sauna päälle ja vähän karkkia naamariin :)


Mukavaa viikonloppua sinne ruudun toisellekkin puolen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti lämmittää mieltä!