maanantai 5. elokuuta 2013

Kuumaa touhua

Valkassa nimittäin lauantaina. Aivan aamulla näytti vielä tulevan mukavan viileä ja pilvinen päivä, mutta tottakai kun tallille lähdin niin aurinko hiipi pilvien takaa korventamaan.
Laiteltiin hepot lähtökuntoon, harjaukset yms. Pesin vielä F.n sukat oikein saippualla että ollaan komiana matkassa..
Pelipaikalla sitten. Kävelin pitkät alkukäynnit, jonkun verran ravia eteenalas sekä parit nostot molempiin suuntiin.
Koko tunti työskenneltiin oikeastaan keskiympyrällä. Ensin käynnissä yritettiin saada käynti teräväksi, lyhentämällä ja pidentämällä askelta ja vaatimalla nopeita reaktioita.
Sitten ravissa sama homma. Ravissa alettiin työstämään väistöjä. Aina ympyrän avoimella sivulla puolipidäte ja takapuolen väistätys ulospäin. Ensin ei aivan F.ää huvittanut käyttää varsinkaan vasenta takajalkaa mutta kyllä se sieltä sitten tuli.
Siirryimme takaisin käyntiin ja siinä perää piti väistättää ulos ja väistöstä suoraa laukannosto. Pari vetelää eteenpäin lyllerrystä tuli aluksi, mutta kyllä alkoi löytyä oikea tatsi tähänkin juttuun. Tosi makian tuntuisia nostoja saatiin aikaiseksi.
Loppuverkkailin ravailemalla taas eteenalas ja pitkät käynnit. Voin kertoa että hiki tuli molemmille.
 Mutta kylkä mahdottoman hyvä tämä meidän valmentaja, ei voi muuta sanoa. Vaatii ja kehuu sopivassa suhteessa sekä tulee näyttämään vaikka kädestä pitäen, joka on ihan mahtavaa. Lisää tätä kiitos!

Tallilla laiton F.n kylmäysletkuihin ja Bemerin selkään. Ja tottakai leipää kiitokseksi. On se niin mukava, vaikka välillä vähän pöljä. Ja olen kyllä todella onnellisessa asemassa että saan käydä F.llä ratsastamassa ja valmennuksissa. Hienoa mennä hevosella joka kyllä osaa jos minä osaan pyytää ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti lämmittää mieltä!